top of page

Hvorfor skal du gå i terapi hos mig?


En god psykolog som virkelig kan hjælpe dig, er guld værd på din rejse gennem livet, om det så handler om at komme ud af en krise eller arbejde dig frem mod et særligt mål. I mit arbejde som psykolog prioriterer jeg at have ro omkring mig, så jeg kan være den bedste hjælp for mine klienter. Det betyder bl.a. at jeg bevidst ikke fylder min uge med arbejde, men sørger for at jeg selv på dårlige dage har overskud til at være fuldt til stede med dig. Derudover betyder det at jeg bruger af både min personlige erfaring og min faglige viden om både psyke og krop, og at jeg aktivt forholder mig til hvordan vi kan gøre terapien til den bedst mulige hjælp for dig.

 

Egen erfaring

Jeg har selv siddet på modtagersiden i et terapilokale. Som ung har jeg kæmpet med angst, depressive episoder og lavt selvværd, og jeg har prøvet på egen krop hvad det vil sige at gå aktivt i terapi og arbejde med mig selv og mine relationer. Det betyder, at jeg har en kæmpe respekt med når jeg møder mine klienter. Jeg ved godt at det kan føles overvældende og udfordrende. Men jeg ved også af egen erfaring, at der er hjælp at hente, og at selvom man har oplevet at det hele føles meningsløst, så kommer der gode tider igen. Terapi virker, også selvom det i udgangspunktet kan se rigtig svært ud.

Fra mine egne oplevelser med at gå i terapi har jeg fundet ud af hvad der fungerer for mig. Det betyder også at de konkrete råd jeg giver og den tilgang jeg har til mentalt helbred, er noget jeg selv følger. Jeg ved på egen krop hvad det kræver, og at det virker. Det er ikke ens betydende med at præcis det samme fungerer for dig, eller at din oplevelse ser ud nøjagtig ligesom min. I terapien skal vi sammen finde lige det, der er hjælpsomt for dig.

 

Ikke kun samtale

I min tilgang til terapi lægger jeg vægt på at vi ikke kun taler om det der er sket og det du oplever. Vi skal kunne trække nogle røde tråde mellem de erfaringer du har gjort dig, og de mønstre du har med dig i dag, så vi tydeligere kan se, hvad vi har brug for at ændre på. Så forståelsen er vores fundament. Men herefter er det vigtigt at vi øver os på at gøre ting anderledes, og at vi sammen i terapien træner de færdigheder, der kommer til at hjælpe dig med at få det bedre.

I den forbindelse kommer jeg til at inddrage dine følelser, og guide dig til at se dem som signaler og information. Jeg kommer til at inddrage din krop, så du aktivt kan begynde at aflæse dine egne reaktioner og begynde at regulere dig selv. Vi kommer også til at tale om de ressourcer du allerede har tilgængelige og hvordan du kan bruge fx dit netværk, dine talenter, dine interesser og din egen erfaring til at få det bedre.

 

Et trygt sted

Vi tør først åbne op og forholde os til de ting, der er allermest sårbare, når vi føler os trygge. Derfor gør jeg noget ud af at sørge for at vi har forventningsafstemt, så du er med hele vejen. Jeg gør det altid klart for dig, hvorfor jeg bruger de interventioner, jeg bruger. Og jeg møder dig altid med åbenhed, nysgerrighed og omsorg. Jeg tror på at vi altid handler med de bedste intentioner, og du er velkommen med alt det du kommer med, med alle følelser og oplevelser, uden at blive dømt.

Du har også et liv udenfor terapilokalet, og der skal altid være plads til at du kan komme ind både på gode og dårlige dage, at vi lander og sammen får overblik inden vi går i gang, og at du føler dig hørt og forstået hele vejen igennem.

 

 

Afsluttende Tanker

Terapi er ikke kun for dem, der står over for akutte udfordringer, men også for dem, der ønsker at opnå en dybere forståelse af sig selv og forbedre deres livskvalitet. Min tilgang til terapi går ud over at tilbyde et rum for samtale. Det er en invitation til at udforske og omfavne din egen personlige udvikling og relation til dig selv og andre. I det rum møder jeg dig altid med empati og åbenhed. Hvis du søger en terapeut, der forstår, der lytter og som engagerer sig i dig og din udvikling, så er jeg her for at støtte dig.31 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page